[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
اصول اخلاقی انتشار مقاله::
فرم های نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه های نمایه

MSRT

ISC

Magiran

SID

..
:: دوره 16، شماره 37 - ( پاییز 1401 ) ::
دوره 16، شماره 37 برگشت به فهرست نسخه ها
رفتار لرزه‌ای مهاربندهای نوین مجهز به آلیاژ حافظه‌دارشکلی با پایه آهن
رامین مردی، مهدی قاسمیه1
1- ، m.ghassemieh@ut.ac.ir
چکیده:   (595 مشاهده)
مهاربندهای جدید ساخته‌شده از فولاد کمانش‌تاب، قادر به اتلاف انرژی زیادی در هنگام زلزله بوده و به همین دلیل در کنترل غیر‌فعال سازه‌ها به صورت گسترده مورد استفاده قرار‌گرفته‌اند. اما این مهاربندها همانند مهاربندهای متداول با مشکلاتی مواجه هستند که پس از باربرداری به شکل اولیه خود باز نمی‌گردند و سازه جابجایی‌های ماندگار زیادی را تجربه ‌می‌کند که سبب می‌شود تعمیر سازه از لحاظ فنی غیرممکن و یا غیراقتصادی شود. در دهه‌‌های اخیر برای رفع این مشکل محققان از آلیاژهای حافظه‌دار‌شکلی به عنوان موادی هوشمند که دارای ویژگی‌های بارزی از جمله حافظه دار بودن و رفتار ابرکشسان هستند، استفاده کرده‌اند. در سال‌های اخیر آلیاژهای حافظه دار با پایه آهن به دلیل قابلیت استهلاک انرژی زیاد، توانایی تحمل کرنش‌های بسیار زیاد، قابلیت برگردانندگی و عدم بر جای گذاشتن تغییرشکل‌های ماندگار در زمان باربرداری و هزینه بسیار کمتر آن نسبت به دیگر آلیاژهای حافظه‌دارشکلی مورد توجه قرار گرفته‌اند. در این پژوهش به بررسی رفتار لرزه‌ای سازه مهاربندی شده با مهاربندهای کمانش‌تاب، آلیاژ حافظه‌شکلی پایه آهن و آلیاژ حافظه شکلی نیتینول که از معروفترین آلیاژهای حافظه شکلی است، پرداخته شده‌است. مدلسازی و تحلیل دینامیکی غیرخطی برای این سازه‌ها در نرم‌افزار Seismostruct انجام گرفته‌است. جابجایی‌های حداکثر، جابجایی‌های ماندگار و نیروهای محوری مهاربندهای این سازه‌ها در اثر اعمال شتاب‌نگاشت‌های مختلف زلزله‌های بزرگ سال‌های اخیر با شدت‌های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته‌است. نتایج این تحقیق نشان می‌د‌هد که سازه‌های مهاربندی شده با آلیاژهای حافظه‌دارشکلی پایه ‌آهن در مقایسه با سازه مهاربندی شده کمانش‌تاب جابجایی‌های حداکثر بیشتری را تجربه می‌کنند؛ در صورتی که هیچگونه جابجایی ماندگاری برجای نمی‌گذارند. همچنین این ساز‌ه‌ها در مقایسه با سازه‌های مهاربندی شده با نیتینول جابجایی‌های حداکثر و جابجایی ماندگار کمتری را متحمل می‌شوند و عملکرد مطلوبتری را نشان می‌دهند.
واژه‌های کلیدی: مهاربند کمانش‌تاب، آلیاژ حافظه‌دار‌شکلی پایه ‌آهن، آلیاژ حافظه‌دارشکلی نیتینول، ابرکشسان، تغییر شکل ماندگار
متن کامل [PDF 2203 kb]   (137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سيستم های سازه ای جديد فولادی
دریافت: 1400/1/19 | پذیرش: 1401/7/25 | انتشار: 1401/11/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The seismic behavior of Conventional Bracing System equipped with a Iron Based Shape Memory Alloy. Journal of Structure & Steel 2023; 16 (37)
URL: http://journalisss.ir/article-1-438-fa.html

مردی رامین، قاسمیه مهدی. رفتار لرزه‌ای مهاربندهای نوین مجهز به آلیاژ حافظه‌دارشکلی با پایه آهن. نشریه علمی و پژوهشی سازه و فولاد. 1401; 16 (37)

URL: http://journalisss.ir/article-1-438-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 37 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی و پژوهشی سازه و فولاد Journal of Structure & Steel
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645