از کارهای تجربی و مطالعات تحلیلی کاملاً اثباتشده است که پارامترهای مقاومت و سختی المانها و سازه در طی بارگذاری چرخهای ناشی از ماهیت دینامیکی تحریکهای لرزهای، روبهزوال میرود. تأثیر همزمان بزرگی پاسخ سیستم و تعداد چرخههای بارگذاری با قوانین خسارت تجمعی بیان میشود؛ بهعبارتدیگر تغییر شکلهای فعلی یک المان یا سازه بستگی به تجمع آسیب در همه نوسانات گذشته دارد که در حافظه سیستم باقیمانده است. تحلیل و طراحی سازهها بر پایه عملکردی و شاخه پایش سلامت سازهها به داشتن تصویری روشن از مقدار خسارتهای احتمالی در سطوح مختلف خطر منجر شده است و در چند دهه اخیر توجه محققین بسیاری را به این حوزه جلب کرده است تا با توسعه روشهای مختلف ارزیابی آسیبپذیری قدمی مؤثر در جلوگیری از فروپاشی سازههای مهندسی و رخداد فجایع انسانی برداشته شود. در این پژوهش به بررسی ارزیابی خسارت تجمعی سازههای فولادی تحت زمینلرزههای حوزه دور و نزدیک با استفاده از شاخصهای خسارت پارک-آنگ و کرتزیگ پرداختهشده است. دو سیستم سازهای قاب خمشی فولادی ویژه و سیستم دوگانه فولادی (قاب خمشی فولادی ویژه و مهاربند همگرای ویژه) با تعداد طبقات 8، 15 و 23 موردمطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان میدهد که شاخص خسارت کرتزیگ مقادیر آسیب بیشتری را نسبت به شاخص خسارت پارک-آنگ برای سازه مشابه تحت رکورد زلزله یکسان به دست میدهد، همچنین با تغییر سیستم قاب خمشی به قاب دوگانه مقادیر آسیب کاهش مییابد.
Evaluation of cumulative damage of steel structures under far and near field earthquakes using Park-Ang kratzig damage indices. Journal of Structure & Steel 2023; 16 (38) URL: http://journalisss.ir/article-1-467-fa.html
دهقان نیری حمیدرضا، رزمخواه محمدحسین، گرامی محسن، وهدانی رضا. ارزیابی خسارت تجمعی سازه های فولادی تحت زمینلرزههای حوزه دور و نزدیک با استفاده از شاخصهای خسارت پارک-آنگ و کرتزیگ. نشریه علمی و پژوهشی سازه و فولاد. 1401; 16 (38)